{tab Cel projektu} CELEM PROJEKTU jest przywrócenie zdolności 80 mieszkańców województwa wielkopolskiego w wieku produkcyjnym, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, w tym osób bezrobotnych z orzeczonym III profilem pomocy oraz osób z niepełnosprawnością do udziału w życiu społeczno-zawodowym poprzez poprawę ich zdolności do zatrudnienia.
EFEKT PROJEKTU: Ograniczenie zagrożenia wykluczeniem społecznym poprzez realizację wsparcia zwiększającego szanse Uczestników projektu na powrót do aktywności społeczno- zawodowej. {tab Formy wsparcia} OFEROWANE FORMY WSPARCIA:
- Opracowanie Indywidualnych Planów Działania
Trening kompetencji i umiejętności społecznych
Certyfikowane szkolenia zawodowe – Operator Usług Utrzymania Czystości
Staże zawodowe
Zatrudnienie wspomagane

CAŁKOWITA WARTOŚĆ PROJEKTU: 784 058,50 zł
WARTOŚĆ DOFINANSOWANIE ZE ŚRODKÓW UE: 744 855,57 zł
Projekt realizowany jest w ramach w ramach Osi Priorytetowej 7 Włączenie społeczne, Działanie 7.1 Aktywna integracja, Poddziałanie 7.1.2 Aktywna integracja – projekty konkursowe, Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020 i współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Projekt realizowany jest w Parterstwie: Kontraktor Sp. z o.o. + Fundacja Partycypacji Społecznej {tab Dokumenty} {tab Kontakt} Dane kontaktowe: Biuro projektu
ul. Dąbrowskiego 75/69
60-523 Poznań

Kierownik projektu - p. Barbara Bartczak

Trening kompetencji i umiejętności społecznych

Informujemy, iż w dniach 06.06-08.06.2018 r. w ramach projektu "Droga do aktywności społeczno-zawodowej - program aktywizacji osób niepełnosprawnych i oddalonych od rynku pracy z województwa wielkopolskiego” nr projektu RPWP.07.01.02-30-0002/16 odbędzie się Trening kompetencji i umiejętności społecznych.

Miejsce realizacji zajęć: Centrum Księdza Orione. Specjalny ośrodek wychowawczy im. św. A. Orione, ul. Kościuszki 24 Kalisz

Termin realizacji Treningu:

06.06.2018 r.: 8:00-14:00,

07.06.2018 r.: 8:00-16:00,

08.06.2018 r.: 8:00-14:00

Szkolenie zawodowe

W dniach 12-14.06.2018 r. odbędzie się szkolenie dla osób objętych projektem „Droga do aktywności społeczno-zawodowej - program aktywizacji osób niepełnosprawnych i oddalonych od rynku pracy z województwa wielkopolskiego”. Celem szkolenia jest nabycie kwalifikacji w zawodzie Robotnik gospodarczy – specjalizacja: operator usług utrzymania czystości.

Szkolenie odbywać się będzie w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego, ul. Skalmierzycka 2A w Kaliszu

Do pobrania:

Harmonogram szkolenia

{module slider - droga do aktywności społeczno-zawodowej}

Droga_do_aktywności_społ-zaw_jpg_-_Kopia